Zonnepanelen en elektrisch rijden? Kom naar de bijeenkomst

Gepubliceerd in Nieuws

Wij, buren uit Hart van Spierveen en de Vogel- en Bloemenbuurt bundelen de
krachten voor een tweede zonnepanelenactie! Samen met Energiecoörporatie
Drentse Aa hebben we een mooi aanbod voor onze buurten. Wil je hier alles over
weten? Op donderdag 18 oktober ben je van harte welkom om 20.00 uur in het
restaurant van het Else van der Laanhuis, Hooiweg 18 in Eelde.

Lees meer...

Hart van Spierveen

Gepubliceerd in Nieuws

De bijeenkomst van ons buurtteam Hart van Spierveen in januari werd heel goed bezocht! Veel buurtbewoners hadden interesse voor de onderwerpen warmtepompen en energieslurpers.
Om de weg naar het gasloze tijdperk op te gaan, is de warmtepomp een mogelijk duurzame oplossing. Aardwarmte of buitenlucht wordt daarbij gebruikt voor de verwarming van onze woningen. Dit onderwerp staat nu manifest op de duurzame agenda.

Lees meer...

Bezoek een duurzame woning tijdens Tynaarlo’s Energietour

Gepubliceerd in Nieuws

Gasloos of zelfs energieneutraal wonen. Dat willen we allemaal! Maar wat is daar voor nodig? Om je woning duurzaam te verwarmen zijn allerlei mooie technieken beschikbaar. Wat zijn de mogelijkheden? Hoe pak je dit aan en wat zijn de kosten? Allemaal vragen die u kunt stellen aan de deelnemers van Tynaarlo’s Energietour. Op zaterdag 17 maart stellen woningeigenaren van zes duurzame woningen hun huis open voor geïnteresseerden.


In de route zijn 6 duurzame woningen opgenomen. Deze woningen hebben allemaal een vorm van duurzame verwarming toegepast zoals warmtepompen en pelletkachels. Het aanbod is gevarieerd, van oudere tot nieuwe woningen, van gasloos wonen tot energieneutraal, maar een ding hebben ze gemeen: enthousiaste eigenaren die graag vertellen over hun ervaringen.

Aanmelden
Tijdens de energietour houdt elke deelnemer op drie tijden een rondleiding, om 10.00, 11.00 en 12.00 uur. Vanaf donderdag 8 maart kunt u zich aanmelden voor één of maximaal drie rondleidingen via www.drentsenergieloket.nl/tynaarlos-energietour. De rondleiding duurt ca. 45 minuten. De adressen met routebeschrijving naar de deelnemende woningen ontvangt u als u zich aanmeldt.

Advies
Tynaarlo’s Energietour wordt georganiseerd door de gemeente Tynaarlo, Energiecoöperatie Drentse Aa en het Drents Energieloket. Op 17 maart kunt u tussen 10.00 en 13.00 uur ook terecht in ’t Loughoes in Eelde voor gratis advies over isolatiemaatregelen en duurzame verwarming in uw woning. Het energieloket, de gemeente en de energiecoöperatie zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Ook zijn op deze locatie bedrijven aanwezig om u te informeren over de kosten en mogelijkheden voor duurzame verwarming in uw woning.

Drent zit er warmpjes bij
Tynaarlo’s Energietour is een activiteit in het kader van de campagne Drent zit er warmpjes bij. In deze campagne willen we woningeigenaren informeren en enthousiasmeren over de mogelijkheden van energiebesparing in hun woning. Door maatregelen te treffen zoals isolatie en duurzame verwarming bespaart u op uw energierekening en werkt u mee aan een duurzamer Drenthe. Voor meer informatie over de campagne, kijk op www.drentziterwarmpjesbij.nl.

Lees meer...

Grote belangstelling voor warmtepompen in Spierveen

Gepubliceerd in Nieuws

Na de eerste acties die ons buurtteam ‘Hart van Spierveen’ in Eelde vorig jaar heeft opgezet, wil het team weer nieuwe acties starten om de wijk Spierveen duurzamer te maken. De eerste informatieavond van het buurteam werd al goed bezocht. De animo voor de avond over warmtepompen was overweldigend! Duurzaamheid leeft in Spierveen!

Lees meer...

Buurtteam ‘Hart van Spierveen’ komt met nieuwe acties

Gepubliceerd in Nieuws

Na de succesvolle acties van o. a. de zonnepanelen zit het buurtteam van ‘Hart van Spierveen’ in Eelde niet stil. Het team pakt twee nieuwe maatregelen op:

 

- hybride warmtepompen

- energieslurpers in huis

 

Op donderdagavond 18 januari 2018 worden beide acties tijdens een buurtavond gepresenteerd. Nadere informatie volgt binnenkort via de buurtpagina en Dorpsklanken.

 

Klik hier voor meer informatie.

Lees meer...

Feest voor buurtteams Eelde-Paterswolde

Gepubliceerd in Nieuws

Vrijdagavond 13 oktober kwamen een aantal leden van de buurtteams ‘Hart van Spierveen’ (Eelde) en ‘Vogel- en Bloemenbuurt’ (Paterswolde) van Energie Coöperatie Drentse Aa bijeen. Buurtbegeleider Marjan Hendriks van Buurkracht had hen uitgenodigd voor een ‘verrassing’, die bestond uit een taart met als opschrift “2.000 keer energie besparen – Hart van Spierveen en Vogel- en Bloemenbuurt – Gefeliciteerd”.
De buurtteams hebben namelijk gezamenlijk de landelijke (!) mijlpaal van 2000 energiebesparende maatregelen bereikt. Een maatregel is bijvoorbeeld de plaatsing van zonnepanelen, het aanbrengen van vloerisolatie, het schoonmaken van de ventilatieboxen enzovoort.

Voor de realisatie van de eerste 1000 maatregelen waren drie jaar nodig, maar de tweede serie van 1000 is in één jaar gerealiseerd (o.a. door beide buurtteams). Een hele opsteker dus voor EC Drentse Aa, Buurkracht en natuurlijk de buurtteams, die er heel wat werk voor hebben verzet!

Wilt u ook samen met ons energie besparen of heeft u belangstelling om met een van onze buurtteams mee te doen? Dan kunt u ons mailen via of

De buurtteams ‘Hart van Spierveen’ en ‘Vogel- en Bloemenbuurt’ zijn ontstaan vanuit Energie Coöperatie Drentse Aa en worden ondersteund door Buurkracht, een initiatief van Enexis Holding N.V. Meer informatie hierover kunt u vinden op www.buurkracht.nl/spierveen, www.buurkracht.nl/vogel-en-bloemenbuurt en www.ecdrentseaa.nl

 

Lees meer...
Abonneren op deze RSS feed

logo ECDrentseAa WEB