d. Warmtescanners verzorgen cursussen in Vries, Valthe en Hoogeveen

Warmtescan

Energie Coöperatie Drentse Aa geeft cursussen aan vrijwilligers om hen op te leiden om warmtescans uit te voeren. Dit was aanvankelijk bedoeld voor eigen vrijwilligers. Maar ondertussen geven we de cursus ook bij andere energiecoöperaties in Drenthe.

De afgelopen drie maanden hebben we voor Energie Coöperatie Drentse Aa weer vijf vrijwilligers opgeleid om warmtescans uit te voeren: drie uit Vries (De Fledders), één uit Eelde-Paterswolde en één uit Zuidlaren. We zijn met acht deelnemers gestart, maar drie vrijwilligers zijn om diverse redenen halverwege gestopt. We zijn blij dat we de groep vrijwilligers weer wat hebben kunnen uitbreiden!
Een energiecoöperatie uit Valthe heeft ons benaderd om ook voor hen een cursus te verzorgen. Hier hebben we inmiddels vier mensen ingewijd in de 'geheimen’ van de warmtebeeldcamera. De cursussen zijn, mede in verband met corona, digitaal via Microsoft Teams verzorgd. Een cursus bestaat uit vier of vijf avonden waarin we leren:

  • de camera te bedienen;
  • de software te installeren en gebruiken;
  • de warmtebeelden te analyseren;
  • een rapport op te stellen.

Bij een energiecoöperatie in Hoogeveen hebben we voorlichting gegeven over onze werkwijze. Zij werken met andere warmtebeeldcamera’s.
Het is goed om te zien hoe verschillende energiecoöperaties in Drenthe elkaar weten te vinden en elkaar kunnen helpen!

Lees hier meer informatie over de warmtescan.

(0 stemmen)