Warmtebeeldscan

Warmtebeeldscan (3)

Informatie over de mogelijkheden om een warmtebeeldscan te maken waarmee warmtelekken, koudebruggen enz. in een huis opgespoord kunnen worden.

Warmtescanners ontwaken uit hun zomerslaap

by

Warmtescanners ontwaken uit hun zomerslaap

Via de Energie Coöperatie Drentse Aa kunt u een warmtescan van uw woning laten maken. Op deze manier zijn warmtelekken, koudebruggen en andere isolatieproblemen in een woning op te sporen. Onze warmtescangroep bestaat uit vrijwilligers. In oktober willen we starten met de voorbereiding van een nieuwe groep. Daarvoor zijn we nog op zoek naar vrijwilligers!
Wilt u door ons een warmtescan laten uitvoeren? Daarvoor kunt u zich later opgeven

Lees meer...

Warmtescans - de eerste ervaringen

by

Warmtescans - de eerste ervaringen

Zoals vermeld in de vorige nieuwsbrief zijn we in najaar 2020 gestart met het opleiden van vrijwilligers die het werken met een warmtebeeldcamera en het maken van een rapportage onder de knie willen krijgen. We zijn met 17 vrijwilligers gestart, in drie verschillende groepen. 15 vrijwilligers hebben de cursus afgemaakt. Na de cursus zijn er alsnog 3 scanners gestopt. 4 scanners werken specifiek aan een project in Taarlo. We hebben dus voor onze coöperatie nu 8 opgeleide scanners. Wij zijn blij met dit resultaat! Wat ook de moeite waard is om te vermelden, is dat van de 8 scanners er 5 ook de opleiding tot energiecoach hebben gevolgd.

Lees meer...

Warmtescan bij EC Drentse Aa

by

Flir camera

Zit u er warmpjes bij? Laat een warmtescan maken van je woning!

Het isoleren van een woning is de beste en meest duurzame besparing. Maar waar moet je dan beginnen? Het dak, de vloer, de muren?
Een warmtescan van je woning, gemaakt met een speciale “warmtebeeldcamera”, kan hierbij helpen. Met de kennis die een warmtescan oplevert kan je gerichter kijken naar maatregelen om te isoleren of energie te besparen.

Lees meer...