Warmtescan

Warmtescan (4)

Informatie over de mogelijkheden om een warmtescan te maken waarmee warmtelekken, koudebruggen enz. in een huis opgespoord kunnen worden.

b. Cursus ‘Een warmtescan van de woning maken’

by

Cursus ‘Een warmtescan van de woning maken’

Frank van der Werf woont in een oud verbouwd boerderijtje uit 1899. Zoals veel mensen is hij zich bewust van de noodzaak om zuiniger en duurzamer om te gaan met fossiele energie. Omdat hij het leuk vindt om andere mensen te helpen met vraagstukken rondom duurzaam wonen, heeft hij zich bij de EC Drentse Aa aangemeld voor de warmtescancursus. Hier vertelt hij over zijn ervaringen. 

Lees meer...

c. Warmtescans - de eerste ervaringen

by

Warmtescans - de eerste ervaringen

Zoals vermeld in de vorige nieuwsbrief zijn we in najaar 2020 gestart met het opleiden van vrijwilligers die het werken met een warmtebeeldcamera en het maken van een rapportage onder de knie willen krijgen. We zijn met 17 vrijwilligers gestart, in drie verschillende groepen. 15 vrijwilligers hebben de cursus afgemaakt. Na de cursus zijn er alsnog 3 scanners gestopt. 4 scanners werken specifiek aan een project in Taarlo. We hebben dus voor onze coöperatie nu 8 opgeleide scanners. Wij zijn blij met dit resultaat! Wat ook de moeite waard is om te vermelden, is dat van de 8 scanners er 5 ook de opleiding tot energiecoach hebben gevolgd.

Lees meer...