Over de EC Drentse Aa

Wij zijn een groep enthousiaste mensen, die samen een energiecoöperatie vormen en graag meehelpen om de gemeente Tynaarlo te verduurzamen. Dat doen wij door allerlei projecten van zowel particulieren, bedrijven als de lokale overheid te ondersteunen. In grote lijnen richten we onze pijlen op het verminderen van de CO2-uitstoot en het stimuleren van lokaal opgewekte energie. We geloven erin dat wij als burgers eigen verantwoordelijkheid kunnen nemen en niet moeten afwachten totdat de (lokale) overheid actie gaat ondernemen.

Energiecoöperatie Drentse Aa richt zich primair op activiteiten, die het gebruik van fossiele brandstoffen verminderen en het lokaal opwekken van energie stimuleren.

We streven de volgende doelen na:

→ Tynaarlo klimaatneutraal in 2030;
→ het versnellen van de vergroening van de gemeente;
→ het organiseren van burgerinitiatieven en vergroten van de gemeenschapszin over duurzaamheid;
→ het vergaren en verspreiden van kennis.

Door projecten, gezamenlijke initiatieven en (individuele) acties hopen we deze doelen te bereiken. Zo komen wij bij u langs als u vragen heeft over uw specifieke situatie en kunt u ons altijd aanspreken op beurzen of bij andere gelegenheden in de gemeente.

De coöperatie is geen winstgevende instelling. Het bestuur en ook de werkgroepen worden bemenst door vrijwilligers, die allemaal een groen hart hebben en geloven in de kracht van een betrokken en duurzame samenleving. Om onze projecten te financieren, zijn we wederverkopers van Energie VanOns. Deze energiemaatschappij is door de gezamenlijke energiecoöperaties in de drie noordelijke provincies opgericht. De lokale energiecoöperatie ontvangt per klant in onze gemeente een bijdrage per jaar uit de winst, die wordt gebruikt voor het uitvoeren van lokale initiatieven en projecten.

 

Laatst aangepast opzondag, 17 mei 2020 21:40 Lees 8152 keer

logo ECDrentseAa WEB