Van ons krijgt u energie

Gepubliceerd in Nieuws

Onder in ons logo staat, Van ons krijgt u energie!
Waarom dat daar staat? Omdat we door de ondersteuning van energiebedrijf Energie VanOns ondersteund worden voor het ontwikkelen van lokale projecten.

Lees meer...

Minder energie verbruiken levert geld op en is goed voor het milieu! Op een doordachte manier investeren, is niet alleen goed voor het milieu en het wooncomfort. Het kan ook een goede financiële investering zijn. Maar waar moet je beginnen?
Het boek Mijn huis energiezuinig helpt u om uw woning te verduurzamen en zelf energie op te wekken.

Lees meer...


Woensdag 3 november a.s. van 19.30 tot 21.30 uur organiseert het buurtteam de Fledders te Vries een bijeenkomst voor wijkbewoners in Obs De Vijverstee, de Fledders 14.
We hebben u nodig om te weten wat u wilt op het gebied van het verduurzamen van onze wijk. Opzet van de avond:

Lees meer...

d. VN klimaattop in Glasgow

Gepubliceerd in Bibliotheek

Op 1 november is in Glasgow officieel de VN klimaattop begonnen. Twee weken lang proberen de deelnemende landen de afspraken uit het akkoord van Parijs verder uit te werken.
Steun de jongeren en laat de leiders weten dat het echt tijd voor actie is! Teken vandaag nog de Noodoproep voor Klimaatactie van o.a. Greta Thunberg.
Lees meer...

Warmtescanners ontwaken uit hun zomerslaap

Gepubliceerd in Warmtebeeldscan

Warmtescanners ontwaken uit hun zomerslaap

Via de Energie Coöperatie Drentse Aa kunt u een warmtescan van uw woning laten maken. Op deze manier zijn warmtelekken, koudebruggen en andere isolatieproblemen in een woning op te sporen. Onze warmtescangroep bestaat uit vrijwilligers. In oktober willen we starten met de voorbereiding van een nieuwe groep. Daarvoor zijn we nog op zoek naar vrijwilligers!
Wilt u door ons een warmtescan laten uitvoeren? Daarvoor kunt u zich later opgeven

Lees meer...

Startbijeenkomst seizoen 2021-2022

Gepubliceerd in Nieuws

Startbijeenkomst seizoen 2021-2022. 

Energie Coöperatie Drentse Aa startte het seizoen 2021-2022 met een gezellige bijeenkomst voor alle vrijwilligers. Het doel van de bijeenkomst was: elkaar ontmoeten, inspireren en informeren.
Ruim 20 betrokken vrijwilligers genoten op vrijdagavond 27 augustus onder het genot van een hapje en drankje in de tuin van de voorzitter van de ECDA van dit samenzijn. Na de opening presenteerden de verschillende groepen zich aan elkaar en vertelden met welke activiteiten ze bezig waren.

Lees meer...