Startbijeenkomst seizoen 2021-2022

Nieuws

Startbijeenkomst seizoen 2021-2022. 

Energie Coöperatie Drentse Aa startte het seizoen 2021-2022 met een gezellige bijeenkomst voor alle vrijwilligers. Het doel van de bijeenkomst was: elkaar ontmoeten, inspireren en informeren.
Ruim 20 betrokken vrijwilligers genoten op vrijdagavond 27 augustus onder het genot van een hapje en drankje in de tuin van de voorzitter van de ECDA van dit samenzijn. Na de opening presenteerden de verschillende groepen zich aan elkaar en vertelden met welke activiteiten ze bezig waren.

Het Bestuur
Het huidige bestuur bestaat uit: Arie Meerman (voorzitter), Alma Luring (secretaris), Dick Boersma (penningmeester), Geertjan Koers, Hein-Peter Nauta en Geert Roelf Luring.

Buurtteams
Van de vier oorspronkelijke Buurtteams die zijn ontstaan vanuit de ECDA, zijn die in Vries en Zuidlaren momenteel actief. Hier leest u meer over de Buurtteams  De Fledders en Energie Zuidlaren. Deze laatste heeft ook een eigen Facebookpagina
Duurzaam Taarlo werd op deze bijeenkomst vertegenwoordigd door Jan Lucas Hofsteenge.

Werkroepen
De ECDA coördineert de werkzaamheden van de 10 energiecoaches  en de inzet van de warmtebeeldscanners die op dit moment in de gemeente Tynaarlo inzetbaar zijn. De Energiecoaches geven een gratis energieadvies aan alle inwoners in de gemeente Tynaarlo die daar behoefte aan hebben. Een warmtebeeldscanner kan tijdens de koude maanden van het jaar (december, januari en februari) een warmtebeeld maken van uw huis. Op een warmtebeeld wordt zichtbaar of er ook warmtelekken zijn in uw woning. Zo kunt u zien of er nog extra (isolatie)maatregelen nodig zijn aan uw huis.
In verband met de groei van de activiteiten van ECDA, is de Werkgroep Communicatie nieuw leven ingeblazen. Het bestuur hecht er belang aan om professioneel naar buiten te treden en zichtbaarder te zijn. Hiervoor gebruikt ze eigen media zoals de website en de Facebookpagina. Bij bijzondere gebeurtenissen worden persberichten geschreven voor de lokale pers. Het maken van eigen folders behoort ook tot de taken van de werkgroep.

Ervaringen
Tijdens de bijeenkomst informeerde Arie op enthousiaste wijze de vrijwilligers over zijn ervaringen met de hybride warmtepomp. Vooral voor de energiecoaches was dit interessant: zij kunnen deze informatie gebruiken bij het adviseren tijdens hun adviesgesprekken.
Daarnaast gaf Alma uitleg over het gebruik van de Bokashi. De ervaringen [link van Onze ervaring met Bokashi hieraan koppelen] van haar en Geert Roelf met de Bokashi zijn ook te lezen op de website.

Geslaagd
Het was een geslaagde start van het nieuwe seizoen! Het was gezellig. Er is veel informatie uitgewisseld, maar ook heerlijk gegeten en gedronken!
De activiteiten, projecten en het nieuws van alle initiatieven van deze actieve en betrokken vrijwilligers worden steeds via de website bekend gemaakt.

Foto’s
Hieronder volgen foto’s van de diverse groepen met de namen van de vrijwilligers.

Het bestuur: Arie Meerman (voorzitter), Geertjan Koers, Dick Boersma (penningmeester), Geert Roelf Luring en Alma Luring (secretaris).
Bestuurslid Hein-Peter Nauta ontbreekt op de foto.

Werkgroep Communicatie: Henk Springer (website en nieuwsbrief), Jan Jaap Harmens (redigeren, persberichten en Facebook) en Alma Luring (secretariaat, vertegenwoordiging vanuit het bestuur).
Johan Sagel (website, nieuwsbrief en Facebook) ontbreekt op de foto.

De energiecoaches: Jaap Kuipers, Dirk van Oerle, John Janssen, Fons van Dam, Margriet Bakker, Lineke van der Heide en Arthur de Boer.
Karin Rietkerk, Piet Loeve, Hein-Peter Nauta en Johan Brummer ontbreken op de foto.

De warmtebeeldscanners: Fons van Dam, Jaap Kuipers, Dirk van Oerle, Geertjan Koers, John Janssen, Arie Meerman, Henk Springer en Arthur de Boer.
Ugo Leever, Piet Loeve, Gerrit de Jong, Hans van Rijn, Roelof Staal en Jan Smit ontbreken op de foto.

Buurtteam Energie Zuidlaren: Annelies Eijkmans en Fer Harleman.
Ugo Leever, Jan Smit, Fred Star, Abel Starke en Gerrit de Jong ontbreken op de foto.

Buurtteam De Fledders uit Vries: Alma Luring en Jan Postma.
Arnold Onnes, Steven von Eije en Janneke Bastiaans ontbreken op de foto.

Duurzaam Taarlo was vertegenwoordigd door Jan Lucas Hofsteenge.

(0 stemmen)