Hart van Spierveen

Nieuws

De bijeenkomst van ons buurtteam Hart van Spierveen in januari werd heel goed bezocht! Veel buurtbewoners hadden interesse voor de onderwerpen warmtepompen en energieslurpers.
Om de weg naar het gasloze tijdperk op te gaan, is de warmtepomp een mogelijk duurzame oplossing. Aardwarmte of buitenlucht wordt daarbij gebruikt voor de verwarming van onze woningen. Dit onderwerp staat nu manifest op de duurzame agenda.


Thomas Engberts van de Gasunie legde de energetische en financiële eigenschappen van de verschillende varianten goed uit. Verder werd er – ook door de aanwezigen zelf – veel informatie gedeeld. Het bleek erg nuttig dat ervaren warmtepompgebruikers en mensen die nog op zoek zijn naar een goede oplossing elkaar konden ontmoeten. Het is nog niet zo eenvoudig de juiste weg te vinden. Warmtepompen zijn voor velen technisch complexer dan zonnepanelen.


Na afloop van de bijeenkomst hebben 15 tot 20 personen zich aangemeld voor een vervolgbijeenkomst. We oriënteren ons nu op de organisaties die zich qua advies, techniek en installatie hebben bekwaamd in warmtepompen. Hierover organiseren we t.z.t. een informatiebijeenkomst met hen.


Met de actie energieslurpers onderzoeken we welke apparaten in onze woning veel energie vragen en hoe dat voorkomen kan worden. Door middel van een quiz maakte onze buurtbegeleider Marjan Hendriks de aanwezigen bewust van het energiegebruik in onze woning en van de apparaten die we allemaal gebruiken. De koffers met meetapparatuur, gebruikstoelichting en tips gaan de komende maanden langs zo’n 15 adressen in Eelde-Paterswolde.


Het was kortom weer een zeer geslaagde informatieavond!

Laatst aangepast opdonderdag, 29 maart 2018 19:41

logo ECDrentseAa WEB