Bezoek een duurzame woning tijdens Tynaarlo’s Energietour

Nieuws

Gasloos of zelfs energieneutraal wonen. Dat willen we allemaal! Maar wat is daar voor nodig? Om je woning duurzaam te verwarmen zijn allerlei mooie technieken beschikbaar. Wat zijn de mogelijkheden? Hoe pak je dit aan en wat zijn de kosten? Allemaal vragen die u kunt stellen aan de deelnemers van Tynaarlo’s Energietour. Op zaterdag 17 maart stellen woningeigenaren van zes duurzame woningen hun huis open voor geïnteresseerden.


In de route zijn 6 duurzame woningen opgenomen. Deze woningen hebben allemaal een vorm van duurzame verwarming toegepast zoals warmtepompen en pelletkachels. Het aanbod is gevarieerd, van oudere tot nieuwe woningen, van gasloos wonen tot energieneutraal, maar een ding hebben ze gemeen: enthousiaste eigenaren die graag vertellen over hun ervaringen.

Aanmelden
Tijdens de energietour houdt elke deelnemer op drie tijden een rondleiding, om 10.00, 11.00 en 12.00 uur. Vanaf donderdag 8 maart kunt u zich aanmelden voor één of maximaal drie rondleidingen via www.drentsenergieloket.nl/tynaarlos-energietour. De rondleiding duurt ca. 45 minuten. De adressen met routebeschrijving naar de deelnemende woningen ontvangt u als u zich aanmeldt.

Advies
Tynaarlo’s Energietour wordt georganiseerd door de gemeente Tynaarlo, Energiecoöperatie Drentse Aa en het Drents Energieloket. Op 17 maart kunt u tussen 10.00 en 13.00 uur ook terecht in ’t Loughoes in Eelde voor gratis advies over isolatiemaatregelen en duurzame verwarming in uw woning. Het energieloket, de gemeente en de energiecoöperatie zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Ook zijn op deze locatie bedrijven aanwezig om u te informeren over de kosten en mogelijkheden voor duurzame verwarming in uw woning.

Drent zit er warmpjes bij
Tynaarlo’s Energietour is een activiteit in het kader van de campagne Drent zit er warmpjes bij. In deze campagne willen we woningeigenaren informeren en enthousiasmeren over de mogelijkheden van energiebesparing in hun woning. Door maatregelen te treffen zoals isolatie en duurzame verwarming bespaart u op uw energierekening en werkt u mee aan een duurzamer Drenthe. Voor meer informatie over de campagne, kijk op www.drentziterwarmpjesbij.nl.

Laatst aangepast opwoensdag, 07 maart 2018 15:08

logo ECDrentseAa WEB