Buurtteam ‘Vogel- en Bloemenbuurt’ Paterswolde

Nieuws

Het tweede buurtteam in Eelde-Paterswolde is inmiddels ook van start gegaan. De initiatiefnemers vroegen zich aanvankelijk af of er behoefte was aan een buurtteam in hun wijk. De eerste reacties naar aanleiding van de in de wijk verspreide vragenlijst waren boven verwachting! Er was grote behoefte aan informatie/vooronderzoek en mensen boden spontaan hulp aan.

Donderdagavond 15 juni jl. bezochten bijna 40 personen de eerste bijeenkomst in het Else van der Laanhuis. Tijdens de pauze werd nogmaals duidelijk dat er behoefte was aan informatie en verbondenheid in de wijk. Buurtbewoners willen niet alleen informatie over energiebesparende maatregelen, maar ook gezelligheid in de wijk. Praktische problemen zoals te hard rijdende auto’s, hondenpoep en slecht onderhouden groenvoorziening kwamen ook ter sprake. Hiervoor gaat de buurt aparte werkgroepen samenstellen om puntsgewijs deze problemen aan te pakken.

Via de website van Buurkracht, die onze buurtteams praktisch ondersteunt, hebben zich inmiddels 46 buurtgenoten aangemeld en 5 huishoudens doen mee met de zonnepanelenactie. Johan Sagel, één van de initiatiefnemers, is daarom erg enthousiast: “We vinden het erg leuk en nuttig om hiermee bezig te zijn. Zolang de buurtgenoten dit ook vinden, gaan we hiermee door. Want het is een project van en voor de buurtgenoten.” En dat is nu precies de kracht van onze buurtteams!

 

Klik hier voor meer informatie.

Laatst aangepast opwoensdag, 13 september 2017 10:16

logo ECDrentseAa WEB