Dorpskerk Eelde wil Groene Kerk worden

Nieuws

Hoe kun je het beste mensen bereiken om te realiseren dat onze gewoontes niet altijd even goed zijn voor het voortbestaan van ons leefklimaat? Door een quizavond te organiseren!

Donderdagavond 30 maart organiseerde de Dorpskerk in samenwerking met de gemeente Tynaarlo en de Natuur en Milieufederatie Drenthe een informatieve quizavond over de ecologische voetafdruk. De kerk wil een Groene Kerk worden: één die kiest voor duurzaam en bewust leven. Gezien de grote opkomst in ’t Loughoes, leeft dit thema duidelijk in de kerkelijke gemeente.

Voetspotters

Een aantal 'voetspotters' (bloggers van voetspot.nl) heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de avond. Zij zijn de uitdaging aangegaan om hun consumptiegedrag te veranderen. Door over hun ervaringen te schrijven, willen ze hun duurzame levensstijl doorgeven aan een groter publiek. Met als doel een kleinere voetafdruk.

Voetafdruk

Ons consumptiegedrag heeft zijn weerslag op de aarde: elk consumptieartikel kent een productieproces met onder ander CO2 als afvalproduct. Voor de productie en afvalverwerking van al die processen is ruimte (grond) nodig. Per persoon hebben we wereldwijd zo'n 1,7 hectare beschikbaar. De gemiddelde Nederlander zit op 6,4 (!) hectare. Om de hoeveelheid CO2 te compenseren kunnen we bomen planten.

Quiz

Met 25 vragen en een viertal demonstraties hebben de ‘voetspotters’ een duurzame indruk achtergelaten die het geweten van de consument wakker heeft geschud. Wist u dat door 1 dag geen rundvlees te eten, u een maand lang extra kunt douchen? Dat er een plastic zee is ter grootte van Spanje? Het grootste gedeelte van de Voetafdruk door voeding wordt gevuld? Niet alleen de productie maar ook transport van voeding hier verantwoordelijk voor is?

Kijk voor meer informatie op
www.voetspot.nl
www.nmfdrenthe.nl

Laatst aangepast opwoensdag, 26 april 2017 10:51
Getagged onder :

logo ECDrentseAa WEB