Nieuws uit het bestuur

Nieuws

Bestuurssamenstelling

In november heeft Jasper Annyas afscheid genomen van het bestuur. Sindsdien bestaat het bestuur uit Arie Meerman (voorzitter), Arnold Onnes (secretaris) en Dick Boersma (penningmeester).

Gezien de verschillende activiteiten is het bestuur op zoek naar nieuwe bestuursleden. We hebben inmiddels een aantal gesprekken gevoerd met een gegadigde, maar meer nieuwe bestuursleden zijn van harte welkom! Leden die het leuk vinden en energie hebben om actief deel te nemen aan de activiteiten van EC Drentse Aa kunnen contact met ons opnemen. We hopen in de algemene ledenvergadering aanvulling van het bestuur te kunnen melden.

Zonnepanelenveld

De afgelopen tijd zijn we druk doende geweest met de overname van het panelenveld (90 panelen) van E.ON in Tynaarlo (bij de A28). E.ON heeft besloten te stoppen met deze activiteit en bood de panelen te koop aan. Het bestuur zag dit als een mogelijkheid om een eerste postcoderoos te realiseren. Daarnaast vinden we het doodzonde dat het veld wordt opgedoekt. We zien het als een stap terug in de duurzame ontwikkeling van de gemeente Tynaarlo!

Samen met Oscar Rietkerk (raadslid Tynaarlo) hebben we diverse gesprekken gevoerd met E.ON, de wethouder van de gemeente Tynaarlo en de directeur van NLD. De gesprekken hebben helaas niet tot een resultaat geleid. Zowel E.ON als de gemeente Tynaarlo gaven aan dat de panelen moeten worden verplaatst naar een ander gebied. De kosten voor overname werden daardoor zo hoog dat overname voor ons niet lonend was. Tijdens de gesprekken hebben we echter gemerkt dat bij veel bewoners belangstelling is voor een nieuw veld. We blijven daarom zoeken naar nieuwe mogelijkheden.

Laatst aangepast opvrijdag, 28 april 2017 21:58
Getagged onder :

logo ECDrentseAa WEB