Buurtteams in Drenthe

Nieuws

 

In de nieuwsbrief van januari jl. hebben we gemeld, dat de buurtenaanpak steeds meer aanslaat in de gemeente Tynaarlo. Er zijn nu 4 buurtteams actief. Ook in de andere gemeenten van Drenthe komen steeds meer initiatieven van de grond: het zijn er nu 25. Ze krijgen hierbij ondersteuning van Buurkracht. Deze buurtacties bewijzen dat energiebesparing goed is voor de portemonnee van de deelnemers en natuurlijk ook voor het milieu! Er is door de deelnemende huishoudens (zo'n 200) samen al bijna € 100.000,-- bespaard op hun energierekening. Daarmee houden ze gemiddeld zo'n € 480,-- per jaar over.

'De Fledders' koploper in Drenthe!

Ons buurtteam ‘De Fledders’ in Vries is in Drenthe koploper met uitgevoerde energiemaatregelen. Aan de laatste actie van de buurt, collectieve inkoop van zonnepanelen, hebben 20 huishoudens deelgenomen. Samen met de collectieve vloerisolatie (38 deelnemers) en spouwmuurisolatie (17 deelnemers) heeft dit tot een totale besparing geleid van bijna € 31.000,--. Aan stroom is zo'n 60.000 kWh bespaard, aan aardgas bijna 27.000 m3 en compensatie voor CO2-uitstoot voor 16,8 huishoudens per jaar.
Als meest succesvolle buurt in Drenthe heeft het buurtteam van De Fledders een klusteam verdiend. Dit klusteam wordt geleverd en betaald door Buurkracht. Wat het voor de buurt gaat doen, wil het buurtteam binnenkort in overleg met hun buurtgenoten bepalen.

Wil je, samen met je buurt of dorp, ook energiebesparingsacties opzetten en tegelijk besparen op je maandelijkse energierekening? Neem contact op met het secretariaat van EC Drentse Aa () of met de buurtbegeleider van Buurkracht ().

Laatst aangepast opvrijdag, 28 april 2017 22:00
Getagged onder :

logo ECDrentseAa WEB