Vogel- en Bloemenbuurt tweede buurtteam EC Drentse Aa in Eelde-Paterswolde

Nieuws

Zoals in de meeste wijken uit de jaren zeventig valt in de Vogel- en Bloemenbuurt in Paterswolde nog veel energiewinst te behalen. Om hier een flinke impuls aan te geven, hebben Johan Sagel, Michel Boer, Paul Steenbergen en Ewout Brunt vanuit de Energie Coöperatie Drentse Aa een buurtteam gevormd. Om te weten te komen waar de meeste energiewinst voor de hele buurt te behalen is, maken drie bewoners kans op een gratis energieadvies. Met deze informatie willen ze buurtgenoten vervolgens enthousiast maken voor gezamenlijke energiebesparingsacties. Goed voor de portemonnee, het milieu en het is nog gezellig ook.

Inwoners die willen weten of hun huis goed geïsoleerd is, hoe het gesteld is met de cv-ketel en of hun huis geschikt is voor zonnepanelen kunnen zich voor 25 april aanmelden via buurkracht.nl/vogel-en-bloemenbuurt of . Het buurtteam is op zoek naar drie verschillende type woningen die samen het grootste deel van de buurt vertegenwoordigen. Met de bewoners van de drie woningen die in aanmerking komen, neemt het buurtteam contact op.

Krachten bundelen
Johan Sagel: “Ik merk dat buurtgenoten graag iets willen doen om hun energieverbruik terug te dringen, maar niet altijd weten waar ze moeten beginnen. Daar willen wij bij helpen. Door de energiebewustwording te vergroten en in actie te komen. Samen weten we meer dan één. Als we het samen doen, profiteren we van elkaars kennis en ervaring. En samen inkopen is bijna altijd voordeliger. Als eerste willen we weten waar onze besparingskansen liggen en waar andere buurtgenoten behoefte aan hebben.”

Samen besparen loont
Johan, Michel, Paul en Ewout krijgen ondersteuning van de Energie Coöperatie Drentse Aa en Buurkracht, een initiatief waar al bijna 200 buurten in Nederland goede ervaringen mee hebben. Zo besparen bewoners in Peize samen al ruim € 5.600,- per jaar op hun energierekening. Het buurtteam van de Vogel- en Bloemenbuurt wil minstens zoveel besparen.

Meer informatie
De buurt heeft een eigen buurtwebsite, buurkracht.nl/vogel-bloemenbuurt, waar zij acties en activiteiten aankondigt. Ook deelt zij tips om snel en makkelijk energie te besparen.
Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met het buurtteam via: .
Voor meer informatie over Buurkracht, neem contact op met Marjan Hendriks: .

Laatst aangepast opzondag, 23 april 2017 10:33
Getagged onder :

logo ECDrentseAa WEB