Relatie EC Drentse Aa en NLD

Nieuws

Er komen geregeld vragen over de relatie tussen ons en energieleverancier NLD. We willen deze relatie graag uitleggen, omdat het succes van NLD een heel belangrijke voorwaarde is voor het bereiken van onze ambitie: het bevorderen van duurzaamheid in de gemeente Tynaarlo. Onze inzet is om energie (als een van onze basisbehoeften) opnieuw lokaal en duurzaam in eigen hand te nemen. Om dit te bereiken zijn we als coöperatie lid geworden van de provinciale koepelorganisatie Drentse KEI. Zij heeft, samen met de koepels van energiecoöperaties in Friesland en Groningen, de nieuwe energieleverancier NLD opgericht. NLD is daarmee onze lokale en werkelijk duurzame leverancier van elektriciteit en gas geworden.


Samengevat betekent het kiezen voor NLD een BEWUSTE keuze. Niet alleen voor een concurrerende prijs (zie onder), maar ook voor het gehanteerde terugverdienmodel. Op deze wijze draag je als klant van NLD bij aan lokaal investeren in je eigen gemeente!


De groei van klanten van NLD
Wij krijgen van NLD per maand de gegevens over de groei van het aantal klanten. Per december 2016 is het totaal aantal klanten:
- Friesland : 1483
- Groningen : 991
- Drenthe : 212
_____
Totaal : 2686

Dit is een groei van 20% in 2016. Vanuit het werkgebied van EC Drentse Aa waren er per 31 december 2016 in totaal 13 klanten van NLD. Dit is een stijging van meer dan 50% in een jaar! Met deze aantallen is NLD nog geen grote speler, maar we vinden de groeicijfers veelbelovend!

De tarieven in 2017
De tarieven van NLD zijn concurrerend met de tarieven van andere (groene) energieleveranciers (uitgezonderd evt. prijsvechters).
Drenthe (Enexis) gastarief per m3: € 0,63468 (variabel incl. btw, energiebelasting en Opslag Duurzame Energie). Bij 1 jaar vast krijgt u hierop korting.
NLD elektriciteitstarieven variabel (incl. btw, energiebelasting en Opslag Duurzame Energie). Bij 1 jaar vast krijgt u hierop korting.

Enkel : € 0,19092

Dubbeltarief (hoog) : € 0,19758

Dubbeltarief (laag) : € 0,18278

Meer informatie kunt u vinden op: https://www.noordelijklokaalduurzaam.nl/lokale-energie/onze-particuliere-tarieven

Belang van veel klanten
Voor de klanten die lid zijn van EC Drentse Aa krijgen wij als coöperatie een vast bedrag van € 75,-- per jaar uitgekeerd. Dit bedrag maakt het voor ons mogelijk om de door de leden ontwikkelde plannen te verwezenlijken. En onze droom - de gemeente Tynaarlo energieneutraal maken - te realiseren. Het spreekt vanzelf, dat wij veel leden en vooral ook veel klanten van NLD nodig hebben om voldoende investerings- en projectgelden te verkrijgen.

DOET U MEE? Wordt lid! En wordt vooral ook klant van NLD!

Laatst aangepast opmaandag, 23 januari 2017 21:06

logo ECDrentseAa WEB