Buurtteam ‘Hart van Spierveen’ zet zich in voor energiebesparende maatregelen

Nieuws

Na de goedbezochte buurtavond op 26 oktober jl. is buurtteam ‘Hart van Spierveen’ druk bezig met het organiseren van energiebesparende maatregelen in een deel van Spierveen. Tijdens de buurtavond in het Else van der Laanhuis konden de bezoekers aangeven naar welke energiebesparende maatregelen hun voorkeur uitging. De meeste buurtgenoten hebben voorkeur voor het plaatsen van zonnepanelen, zoals u ook in Dorpsklanken van vorige week kon lezen.

In totaal 13 buurtbewoners hebben hiervoor belangstelling. 9 buurtbewoners hebben belangstelling voor het schoonmaken van de ventilatiekanalen en het eventueel vervangen van de ventilatiebox. Daarnaast heeft het buurtteam zelf nog een gemakkelijk uit te voeren actie toegevoegd, waarvan de verwachting is dat deze actie ook snel energiebesparing op zal leveren: het inregelen van de cv-ketel, radiatoren en vloerverwarming. Het buurtteam is zich inmiddels aan het oriënteren op bedrijven en subsidiemogelijkheden voor deze drie acties.

Energiebesparende maatregelingen aantal
Zonnepanelen 13
Dakisolatie 4
Zonneboiler 9
HR-combiketel 4
Dubbel glas 4
Spouwmuurisolatie 6
Vloerisolatie 7
Mechanische ventilatie kanaal reinigen 9

Heeft u de buurtavond gemist of was u niet in de gelegenheid de avond te bezoeken? Dan kunt u alsnog uw belangstelling voor een van de maatregelen aangeven! Meld u zich dan aan op de buurtpagina www.buurkracht.nl/spierveen. Hier kunt u zich registreren en aanmelden voor een van de acties.

Aanmelding op de buurtpagina biedt nog meer voordelen! Zo kunt u – als u een slimme meter hebt gekregen – uw energieverbruik vergelijken met buurtbewoners. Nog leuker is het als u op de pagina bij het onderdeel Privacy aangeeft, dat u uw adres op de buurtkaart aan uw buurtgenoten wilt tonen. Zo kunt u zien welke buurtgenoten meedoen met de acties.
Wilt u meer weten over de acties of het buurtteam? Bezoek dan onze buurtpagina www.buurkracht.nl/spierveen of neem contact op met het buurtteam via

Buurtteam ‘Hart van Spierveen’ wordt ondersteund door Buurkracht, een initiatief van Enexis Holding N.V. Het buurtteam is mede ontstaan vanuit Energie Coöperatie Drentse Aa. Meer informatie hierover kunt u vinden op www.buurkracht.nl en www.ecdrentseaa.nl

Laatst aangepast opmaandag, 23 januari 2017 20:57

logo ECDrentseAa WEB