Initiatief hart van Spierveen

Nieuws

Het succes van het buurteam 'De Fledders' in Vries stimuleert mij om dit ook in Spierveen op te pakken. Het is een bewijs dat duurzame initiatieven bij jezelf beginnen.

Je eigen visie en ideeën verbinden met die van buurtbewoners: dat is het beste recept voor succesvolle energieprojecten. Ik zie dat er energie en enthousiasme ontstaat wanneer mensen elkaar rondom dit thema ontmoeten.

Door middel van fotosessies, brieven en het ontwerpen van folders, maak je je plannen concreet en heb je middelen om in je wijk reuring te krijgen. Op deze wijze duurzame projecten uitvoeren, is de rode draad die de Energie Coöperatie Drentse Aa nu heeft opgepakt. Het feit dat ook Buurkracht van Enexis Holding N.V. zich hierbij aansluit, bewijst dat traditionele en nieuwe paden elkaar kruisen.

Grappig vind ik dat deze beweging ook helemaal past in het duurzame plan van de gemeente Tynaarlo: het Dorp van de Toekomst. Stel je voor dat een wijk of dorp zoveel energie bespaart en opwekt dat je in je eigen verbruik kan voorzien...

We hebben het initiatief ‘Hart van Spierveen’ genoemd, omdat we met passie deze uitdaging aangaan. Ik ga ervan uit dat een flink deel van de Spierveners zich aansluit.

Dick Boersma
Penningmeester EC Drentse Aa

Laatst aangepast opvrijdag, 21 oktober 2016 17:53

logo ECDrentseAa WEB