Informatiebehoefte groeit door stijgende energieprijzen

Nieuws

Buurtteam Energie Zuidlaren ziet de afgelopen tijd behoefte aan informatie over isolatie, glasvervanging, zonnepanelen en warmtepompen groeien naarmate de energieprijzen stijgen. Voorbeeld is de goed bezochte informatieavonden over thuis energie besparen. 

In de aula van OBS Schuilingsoord (voorheen Harens Lyceum) luisterden op 24 mei en 1 juni jl. bijna 100 bewoners uit de wijk Noorder-Es en het centrum van Zuidlaren aandachtig naar de ‘tips & trics’ van energieadviseur Arnold Strijker en energiecoach Jaap Kuipers. Zij waren door Buurtteam Energie Zuidlaren uitgenodigd om Zuidlaarders van informatie te voorzien. Enerzijds over de materialen waarmee je je spouwmuur, vloer en dak kan isoleren en waarom het slim is om bijvoorbeeld oud isolatieglas te vervangen door HR++glas. Anderzijds hoe je stapsgewijs je woning energiezuiniger kan maken om uiteindelijk - met een (hybride) warmtepomp - de woning energieneutraal krijgen.

De aanwezige bewoners beseften zich terdege, dat het tijd is om tot actie over te gaan. Bijna dagelijks wordt in de media aandacht besteedt aan (gevolgen van) stijgende energieprijzen. Zo gaan energieleveranciers hun variabele tarieven vanaf 1 juli met ten minste 25 procent verhogen. Om de energielasten enigszins beheersbaar te houden, is het raadzaam te investeren in energiebesparende maatregelen. Meestal financiert men dit vanuit eigen middelen, maar het is ook mogelijk subsidie aan te vragen bij het Rijk (www.ISDE.nl) en/of om goedkoop geld te lenen (www.warmtefonds.nl/drenthe) voor isolerende maatregelen en de aanschaf van een (hybride) warmtepomp.

Meer informatie of belangstelling voor opleiding tot Energiecoach:

(0 stemmen)