23 mei en 2 juni: Infoavonden energie besparen Paalakkers en Schildersbuurt

Nieuws

Klimaatakkoord, gasbesluit, energietransitie, begrippen die voor alle burgers van belang zijn en gevolgen zullen hebben voor de manier waarop we wonen. Veel burgers weten echter niet wat dit voor hun persoonlijke situatie betekent. Hoe kan ik mijn woning verduurzamen? Kan dat wel met mijn woning? Wat kost het eigenlijk? Energie Coöperatie Drentse Aa wil de bewoners helpen antwoorden te vinden op deze vragen.

Jaren zeventig woningen
Zoals in de meeste wijken uit de jaren zeventig valt in de wijk Paalakkers (tussen de Drostweg en Esweg) nog veel energiewinst te halen. Hetzelfde geldt voor de Schildersbuurt (tussen de Hooiweg en Vermeerweg). Om hier een flinke impuls aan te geven, organiseert Energie Coöperatie Drentse Aa twee informatieavonden. De bewoners van deze wijken worden hiervoor van harte uitgenodigd! Geïnteresseerden uit andere wijken zijn ook welkom.

Gezamenlijke energiebesparingsacties
Tijdens deze bijeenkomsten kunnen bewoners van de wijken in gesprek met experts zoals energiecoaches. Er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen! Met de informatieavonden wil EC Drentse Aa bewoners vervolgens enthousiast maken voor gezamenlijke energiebesparingsacties. Er is gekozen voor deze twee wijken, omdat de woningen daar van dezelfde bouwperiode zijn. Op deze manier kan het programma specifiek toegepast worden op de kenmerken van deze woningen.
“Wij hopen natuurlijk dat bewoners elkaar ook gaan vinden, zodat zij de krachten gaan bundelen om de energievraag te reduceren. Dat is niet alleen een stuk gezelliger, maar het scheelt natuurlijk ook flink in de portemonnee!”, aldus Arie Meerman, voorzitter van EC Drentse Aa. “Omdat de energieprijs de afgelopen maanden enorm is gestegen, merken we dat de interesse om te verduurzamen sterk is toegenomen. Dit is de aanleiding om deze informatieavonden te organiseren.”

Informatie
De informatieavonden worden georganiseerd op maandag 23 mei en donderdag 2 juni van 19.00 – 21.00 uur in 't Loughoes. Het programma zal bestaan uit een kennismaking met de energiecoöperatie, een uitleg van de rol van de energiecoach en er komt een ervaringsdeskundige aan het woord die uitlegt wat er allemaal mogelijk is in een woning zoals die in de genoemde buurten voorkomt.

Aanmelden
De verwachting is dat de opkomst groot zal zijn en daarom is tijdig aanmelden noodzakelijk! Aanmelden kan via onder vermelding van uw naam, uw wijk (of straatnaam) en het aantal personen waarmee u komt.
Kom gezellig een kopje koffie drinken met uw buren, waarbij u zich kunt laten inspireren door de duurzame alternatieven die aan bod komen!
Meer informatie over EC Drentse Aa vindt u op: www.ecdrentseaa.nl

 

(0 stemmen)