Nieuws

Online lezing ‘Naar een toekomstbestendig energiesysteem’ 4 november 2020

In het voorjaar had de Energie Coöperatie Drentse Aa de lezing ‘Naar een toekomstbestendig energiesysteem’ gepland. Maar door de uitbraak van corona moest deze lezing worden geannuleerd. Het bestuur van EC Drentse Aa heeft besloten deze lezing nu op 4 november digitaal te verzorgen. De lezing gaat over de vele uitdagingen die voor ons liggen met betrekking tot de energievoorziening.

Lees meer...

LED op!

LED op! Heb je zelf geen zonnepanelen, maar je wilt wel groen stroom voor een scherpe prijs?

Stap dan over naar Energie vanOns en ontvang een LED lampen pakket t.w.v. €50,- gratis!

Lees meer...

Buurkracht bijeenkomst thema: Isoleren

Woensdag 22 mei bijeenkomst in Eelde/Paterswolde

Bewoners in Eelde/Paterswolde die interesse hebben om binnenkort hun huis te isoleren, zijn op woensdag 22 mei om 20.00 uur van harte welkom in Symphonie (voorheen Else van der Laanhuis), Hooiweg 18 in Eelde.

Een aantal buren is aan de slag gegaan met een burenaanbod voor isolatie en vertellen hier graag meer over. Door dit samen te doen is het voordeliger en makkelijker.

Lees meer...

Zonnepanelen en elektrisch rijden? Kom naar de bijeenkomst

Wij, buren uit Hart van Spierveen en de Vogel- en Bloemenbuurt bundelen de
krachten voor een tweede zonnepanelenactie! Samen met Energiecoörporatie
Drentse Aa hebben we een mooi aanbod voor onze buurten. Wil je hier alles over
weten? Op donderdag 18 oktober ben je van harte welkom om 20.00 uur in het
restaurant van het Else van der Laanhuis, Hooiweg 18 in Eelde.

Lees meer...

Hart van Spierveen

De bijeenkomst van ons buurtteam Hart van Spierveen in januari werd heel goed bezocht! Veel buurtbewoners hadden interesse voor de onderwerpen warmtepompen en energieslurpers.
Om de weg naar het gasloze tijdperk op te gaan, is de warmtepomp een mogelijk duurzame oplossing. Aardwarmte of buitenlucht wordt daarbij gebruikt voor de verwarming van onze woningen. Dit onderwerp staat nu manifest op de duurzame agenda.

Lees meer...

Bezoek een duurzame woning tijdens Tynaarlo’s Energietour

Gasloos of zelfs energieneutraal wonen. Dat willen we allemaal! Maar wat is daar voor nodig? Om je woning duurzaam te verwarmen zijn allerlei mooie technieken beschikbaar. Wat zijn de mogelijkheden? Hoe pak je dit aan en wat zijn de kosten? Allemaal vragen die u kunt stellen aan de deelnemers van Tynaarlo’s Energietour. Op zaterdag 17 maart stellen woningeigenaren van zes duurzame woningen hun huis open voor geïnteresseerden.


In de route zijn 6 duurzame woningen opgenomen. Deze woningen hebben allemaal een vorm van duurzame verwarming toegepast zoals warmtepompen en pelletkachels. Het aanbod is gevarieerd, van oudere tot nieuwe woningen, van gasloos wonen tot energieneutraal, maar een ding hebben ze gemeen: enthousiaste eigenaren die graag vertellen over hun ervaringen.

Aanmelden
Tijdens de energietour houdt elke deelnemer op drie tijden een rondleiding, om 10.00, 11.00 en 12.00 uur. Vanaf donderdag 8 maart kunt u zich aanmelden voor één of maximaal drie rondleidingen via www.drentsenergieloket.nl/tynaarlos-energietour. De rondleiding duurt ca. 45 minuten. De adressen met routebeschrijving naar de deelnemende woningen ontvangt u als u zich aanmeldt.

Advies
Tynaarlo’s Energietour wordt georganiseerd door de gemeente Tynaarlo, Energiecoöperatie Drentse Aa en het Drents Energieloket. Op 17 maart kunt u tussen 10.00 en 13.00 uur ook terecht in ’t Loughoes in Eelde voor gratis advies over isolatiemaatregelen en duurzame verwarming in uw woning. Het energieloket, de gemeente en de energiecoöperatie zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Ook zijn op deze locatie bedrijven aanwezig om u te informeren over de kosten en mogelijkheden voor duurzame verwarming in uw woning.

Drent zit er warmpjes bij
Tynaarlo’s Energietour is een activiteit in het kader van de campagne Drent zit er warmpjes bij. In deze campagne willen we woningeigenaren informeren en enthousiasmeren over de mogelijkheden van energiebesparing in hun woning. Door maatregelen te treffen zoals isolatie en duurzame verwarming bespaart u op uw energierekening en werkt u mee aan een duurzamer Drenthe. Voor meer informatie over de campagne, kijk op www.drentziterwarmpjesbij.nl.

Lees meer...

Grote belangstelling voor warmtepompen in Spierveen

Na de eerste acties die ons buurtteam ‘Hart van Spierveen’ in Eelde vorig jaar heeft opgezet, wil het team weer nieuwe acties starten om de wijk Spierveen duurzamer te maken. De eerste informatieavond van het buurteam werd al goed bezocht. De animo voor de avond over warmtepompen was overweldigend! Duurzaamheid leeft in Spierveen!

Lees meer...
Abonneren op deze RSS feed

logo ECDrentseAa WEB