b. Vacature energiecoach (beschrijving)

Energiecoach

Beschrijving
Steeds meer mensen gaan aan de slag met het verduurzamen van hun woning. De grote vraag is: hoe maak je je huis duurzaam en groen? Energie Coöperatie Drentse Aa helpt de inwoners van de gemeente Tynaarlo om deze vraag te beantwoorden: vrijwillige Energiecoaches adviseren thuis ‘aan de keukentafel’ over de mogelijkheden voor energiebesparing en eventueel -opwek.
Als coöperatie vinden we onafhankelijk en toegankelijk advies belangrijk. Daarom werken we met lokale Energiecoaches. Na het advies kunnen inwoners zelf kiezen om een betrouwbaar bedrijf in te schakelen voor de uitvoering van de duurzame maatregelen. Op die manier kunnen we woningeigenaren helpen met het (stap voor stap) verduurzamen van hun woning.
De vraag naar goede, onafhankelijke adviezen neemt toe. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe Energiecoaches.

Iets voor jou?
Voor deze mooie vrijwilligersfunctie zoeken we mensen die:

  • affiniteit hebben met energie(besparing) en duurzaamheid;
  • helder kunnen communiceren;
  • zich thuis voelen in een coöperatieve omgeving (waarin ‘samen’ centraal staat);
  • zich willen ontwikkelen op het gebied van verduurzaming;
  • tijd en positieve energie hebben.

Heldere verwachtingen
Van een Energiecoach verwachten we dat hij/zij minimaal twee dagdelen (of avond) per maand beschikbaar is voor een huisbezoek, dat kan alleen of in duo's. Je kunt zelf aangeven hoeveel en wanneer je beschikbaar bent.
Daarnaast organiseren we bijeenkomsten voor Energiecoaches, waar je nieuwe kennis op kunt doen en kennis kunt delen. Bovenal vinden we het belangrijk dat we een gezellige, leerzame en constructieve groep met elkaar vormen.

Training Energiecoach
Natuurlijk laten we je niet zwemmen in het grote gebied van de verduurzaming van woningen! Vooraf doe je mee met de training tot Energiecoach. Dit is een praktijkgerichte training, bestaande uit de volgende vier modules:

  • bouwkundig (module 1)
  • installatie (module 2)
  • praktijkgedeelte (module 3)
  • communicatie en het gebruik van tools (module 4)

Deze training wordt gegeven door Coöperatie Hoom. De kosten worden gedragen door Gemeente Tynaarlo. Mocht je interesse hebben, dan kun je snel aan de slag. Na afloop van de training ontvang je een certificaat/diploma.
Wanneer je de training wilt volgen, verwachten we dat je daarna als Energiecoach in de coöperatie inzetbaar bent.
Als Energiecoach ben je vrijwilliger en onderdeel van ons leuke team. Je bent meer dan welkom bij de jaarlijkse zomerborrel en andere informele bijeenkomsten!

Belangstelling?
Wat leuk!
Mail een korte motivatie met cv naar: .

Vragen?
Voor vragen over de vacature kan je bellen met Dirk van Oerle: 06 – 40 70 20 32.

Meer informatie over onze Energiecoaches lees je hier.