Logo
Print deze pagina

c. Energiecoach bij ons thuis

Energiecoach


Advies over energiebesparing aan uw eigen keukentafel?

Ja, dat wilden we wel, omdat we de weg een beetje zoek zijn in het woud van mogelijkheden. En omdat we vorig jaar een brief van Energiewacht kregen dat onze cv-ketel inmiddels alweer 15 jaar dienst doet. Moeten we dan een nieuwe cv-ketel kopen of toch een hybride warmtepomp? Of eerst andere (isolerende) maatregelen nemen? Tijd dus voor wat hulp.

Bewust leven
En zo kwam energiecoach Margriet Bakker woensdagochtend 29 december bij ons op bezoek. We hebben al bijna 10 jaar zonnepanelen op ons dak en sinds 2015 Tonzon-vloerisolatie. Verder proberen we zo bewust mogelijk te leven en zo weinig mogelijk energie te gebruiken en te verspillen. Daardoor is ons energieverbruik behoorlijk laag. Uit het gesprek bleek dan ook wel dat energiebesparende maatregelen voor ons absoluut gezien minder effect zullen hebben. Maar het milieu en het klimaat zijn voor ons minstens zo belangrijk als geld besparen. We willen graag bijdragen aan een leefbare planeet voor onze en de komende generaties.

Checklist
Toch was het fijn om samen met Margriet de checklist door te lopen en te bekijken wat voor ons haalbare energiebesparende maatregelen zijn. Margriet heeft de bouwtekeningen van het huis én de verschillende ruimtes in ons huis bekeken. Al met al nam het bezoek ongeveer 2 uur in beslag. Een zeer uitgebreide scan dus! Margriet adviseerde ons eerst HR++-glas te laten plaatsen, omdat het huidige HR-glas al 30 jaar oud is. Hoewel onze cv-ketel 15 jaar oud is, vertoont hij nog geen gebreken. Daarom is een warmtepomp op termijn een goede optie. Dan zullen er wat dat betreft ook meer mogelijkheden zijn, omdat de ontwikkelingen erg snel gaan.

Rapport
Het rapport dat we binnen een week van Margriet kregen, was zeer uitgebreid. We hebben  besloten binnenkort een offerte aan te vragen voor HR++-glas en we wachten even met het vervangen van de cv-ketel. Hopelijk houdt onze huidige ketel het nog een poosje vol. Vanwege mogelijk geluidsoverlast wordt namelijk geadviseerd de buitenunit van een warmtepomp niet te dicht bij de buurhuizen te plaatsen en met onze tussenwoning is dat nog wel lastig. Al met al zijn we blij met het advies van Margriet, zodat we in elk geval meer zicht hebben op de stappen die we nog kunnen zetten.
Een energiecoach op bezoek is dus zeker een aanrader!

Lees hier meer informatie over de energiecoach.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.