Energiecoach

Energiecoach (6)

Informatie over de energiecoaches die in de gemeente Tynaarlo actief zijn. De Energiecoach voert een gratis verkennende energiescan uit: een overzicht van laagdrempelige energiebesparende maatregelen waar u zelf mee aan de slag kan of tegen lage kosten kunnen worden uitgevoerd door derden.

a. Advies over energiebesparing aan uw eigen keukentafel?

by

Advies over energiebesparing aan uw eigen keukentafel?

Vraag het de Energiecoach!
De Energiecoach brengt op aanvraag een bezoek aan uw woning en gaat samen met u ‘aan de keukentafel’ aan de slag. De Energiecoach voert een gratis verkennende energiescan uit: een overzicht van laagdrempelige energiebesparende maatregelen waar u zelf mee aan de slag kan of tegen lage kosten kunnen worden uitgevoerd door derden.
--In verband met de huidige Coronamaatregelen worden er geen bezoeken in huis gedaan, alleen een buitenscan--

Wat doet de Energiecoach?

Lees meer...

b. Vacature energiecoach (beschrijving)

by

Beschrijving
Steeds meer mensen gaan aan de slag met het verduurzamen van hun woning. De grote vraag is: hoe maak je je huis duurzaam en groen? Energie Coöperatie Drentse Aa helpt de inwoners van de gemeente Tynaarlo om deze vraag te beantwoorden: vrijwillige Energiecoaches adviseren thuis ‘aan de keukentafel’ over de mogelijkheden voor energiebesparing en eventueel -opwek.
Als coöperatie vinden we onafhankelijk en toegankelijk advies belangrijk. Daarom werken we met lokale Energiecoaches. Na het advies kunnen inwoners zelf kiezen om een betrouwbaar bedrijf in te schakelen voor de uitvoering van de duurzame maatregelen. Op die manier kunnen we woningeigenaren helpen met het (stap voor stap) verduurzamen van hun woning.
De vraag naar goede, onafhankelijke adviezen neemt toe. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe Energiecoaches.

Lees meer...

c. Energiecoach bij ons thuis

by


Advies over energiebesparing aan uw eigen keukentafel?

Ja, dat wilden we wel, omdat we de weg een beetje zoek zijn in het woud van mogelijkheden. En omdat we vorig jaar een brief van Energiewacht kregen dat onze cv-ketel inmiddels alweer 15 jaar dienst doet. Moeten we dan een nieuwe cv-ketel kopen of toch een hybride warmtepomp? Of eerst andere (isolerende) maatregelen nemen? Tijd dus voor wat hulp.

Lees meer...

e. Energiecoach Dirk van Oerle

by

Dirk van Oerle, energiecoach, aan het woord
Ik ben Dirk van Oerle, 61 jaar, en ik woon sinds 2019 samDirk van Oerleen met Inge in het mooie Eelde/Paterswolde.
Als organisatieadviseur en coach heb ik mijn eigen adviespraktijk.
Vorig jaar heb ik met nog tien collega’s de opleiding gevolgd voor Energiecoach en ben ik aangesloten bij de Energie Coöperatie Drentse Aa.
Sindsdien heb ik al een paar inwoners van Eelde kunnen helpen met een praktisch energie-advies.

Lees meer...

f. Van energielabel F naar label A++

by


Onze vrijstaande woning hebben wij gekocht in 2006. De woning is gebouwd in 1963-1964. Het woonoppervlak is124 m2. Het huis van toen – uitgevoerd met een houten vloer, spouwmuur, enkel glas, houten zoldervloer en een planken dakbeschot – zal met een hr-ketel van nu een gasverbruik hebben gehad van ca. 5.300 m3 en verkreeg energielabel F. Isolatievoorschriften waren er toen nog niet.

Lees meer...