Najaarsprogramma 2021 Buurtteam Energie Zuidlaren gestart

Buurtteam Zuidlaren

Najaarsprogramma 2021 Buurtteam Energie Zuidlaren gestart.
Na een periode van versoepelingen van de coronamaatregelen was het 16 en 17 september eindelijk zover: Buurtteam Energie Zuidlaren kon weer bijeenkomsten voor bewoners organiseren! Later dit najaar staan nog twee andere informatieavonden gepland.

Na enkele weken van organisatorische voorbereidingen en een periode van versoepelingen van de coronamaatregelen, was het 16 en 17 september eindelijk zover: Buurtteam Energie Zuidlaren kon weer eens bijeenkomsten voor bewoners organiseren!

Informatieavond energie besparen
De opkomst bij de informatieavond over thuis energie besparen op16 september in CBS De Tol viel wat tegen. Er was veel aan promotie gedaan: persbericht, advertenties, Facebook en ruim duizend flyers waren rondgebracht. Maar ieder nadeel heeft z’n voordeel: hierdoor was er die avond meer tijd voor interactie.
Onafhankelijk energieadviseur Arnold Strijker uit Beilen nam de bezoekers mee op verduurzamingsreis. De Trias Energetica stond daarbij centraal met de sterkste focus op het beperken van de energievraag, met name de warmtevraag. Allerlei opties om muur, vloer, bodem en dak te isoleren passeerden de revue. Alsook het toepassen van HR++ en Triple-beglazing.
In de pauze vonden veel geanimeerde een-op-eengesprekken plaats tussen leden van het buurtteam, de energiecoaches Arthur de Boer en Jaap Kuipers en bewoners uit de wijk Zuid-Es. Ook de voorzitter van Energie Coöperatie Drentse Aa, Arie Meerman, was die avond aanwezig.

Mobiele informatiewagen Drents Energieloket


Veel mensen willen investeren in het energiezuiniger maken van de woning. Dat bleek vrijdagmiddag 17 september toen de mobiele informatiewagen van het Drents Energieloket bij sporthal De Zwet stond. Bij de bijna 100 vragenstellers ging de belangstelling vooral uit naar mogelijkheden en materialen om het huis te isoleren en of hun huis geschikt is (te maken) voor een warmtepomp Ook waren er veel vragen over financieringsmogelijkheden.
Bijna 50 bezoekers hadden belangstelling voor gratis opnames van de woning met een warmtebeeldcamera. Ook hebben een aantal personen zich aangemeld voor een keukentafelgesprek met Energiecoach Jaap Kuipers. Dat is goed nieuws voor Energie Coöperatie Drentse Aa: de Energiecoaches in de gemeente Tynaarlo kunnen weer op pad!

Toekomstige activiteiten

Dit najaar organiseert het buurtteam nog twee andere avonden: donderdag 28 oktober een informatieavond en donderdag18 november een bedrijvenavond. Beide avonden vinden plaats in CBS De Tol. Houd voor meer informatie over deze avonden de Facebookpagina van het buurtteam in de gaten!

(0 stemmen)