Zonnepanelen huren!!!

Buurtteam Zuidlaren

Zonnepanelen huren!!!
Steeds meer daken om mij heen worden belegd met zonnepanelen. Bijna alle sociale huurwoningen hebben vandaag de dag zonnepanelen op hun dak. Maar ook op koopwoningen in mijn woonwijk Zuid-Es in Zuidlaren zie ik ze steeds meer liggen. Al jaren zie ik dit met lede ogen aan, want ik WIL wel maar KAN het niet betalen!

In het voorjaar van 2018 heb ik de knoop door gehakt. Het is belangrijk voor het milieu dat er op een ander en duurzamere manier elektriciteit wordt opgewekt, dus waarom niet. En dus wilde ik nu wel eens echt zonnepanelen voor op het dak aanschaffen. Nou niet dus! Ik beschikte over onvoldoende reserves om zoveel geld daaraan te besteden. Ik kwam er in mijn zoektocht achter, dat wanneer je zonnepanelen wilt aanschaffen, je ondanks subsidie die je daarvoor soms kan krijgen, nog altijd gemakkelijk enkele duizenden euro’s nodig hebt om zonnepanelen te laten installeren. Dat is anno 2021 nog steeds zo.

Toen ontdekte ik, dat er bedrijven bestaan die zonnepanelen aan je kunnen verhuren. Ik ging vergelijken welke aanbieders er zijn, met de buren praten, enzovoorts. Vervolgens heb ik contact gezocht met een verhuurbedrijf van zonnepanelen, die met mij naging hoeveel ik er nodig heb gezien mijn jaarlijkse elektriciteitsverbruik. Meer panelen mocht ook, maar hoe meer panelen hoe hoger de huur. Nu heb ik een huurcontract voor onbepaalde tijd voor slechts € 41,- per maand. Dankzij de terug levering in de zonnige maanden van het jaar en de salderingsregeling heb ik die huur eruit én een lagere elektriciteitsrekening.Huren van zonnepanelen is voor veel mensen, ook met een laag inkomen, mogelijk!

Annelies Eijkmans

Annelies Eijkmans, Buurtteam Energie Zuidlaren

(0 stemmen)