Wijkenergieplan De Fledders in Vries

Buurtteam de Fledders (Vries)

 

In de wijk De Fledders in Vries voert Buurtteam De Fledders in samenwerking met de ECDA en de gemeente Tynaarlo een bijzonder en uniek project uit: het vormgeven van een wijkenergieplan. Dit plan is gericht op een wijk die geen gebruik meer maakt van fossiele energiebronnen en waarbij de buurtgenoten een bepalende rol hebben.

In dit wijkenergieplan wordt onderzocht welke maatregelen en acties wenselijk zijn, welke kosten daaraan verbonden zijn en op welke wijze deze met of door de bewoners kunnen worden uitgevoerd.
Maar allereerst worden de bewonerswensen verzameld door middel van wijkconsultatie: een huis-aan-huis-enquête. Voor het opstellen van de vragenlijst en meedenken over de verspreiding van de enquête, heeft het buurtteam een aantal buurtgenoten gevraagd mee te denken. Dit leverde heel veel goede tips en suggesties op!

‘Je komt ons tegen de komende tijd!’
Sinds de buurtbijeenkomst van 3 november 2021 gebruikt het Buurtteam de slogan ‘Je komt ons tegen de komende tijd!’ Op zaterdag 23 april komt u het Buurtteam weer tegen tijdens een energietour door de wijk. Op verschillende tijden en plekken gaat het buurtteam met informatie en activiteiten de wijk in om alle buurtgenoten te enthousiasmeren de vragenlijst in te vullen.

(0 stemmen)