De zoektocht naar alternatieve verwarming

Mobiliteit: "Delen is het nieuwe hebben"

Ik wil al een tijdje van het gas af. Mijn groene hart trekt samen bij de gedachte dat ik een bijdrage lever aan de CO2-uitstoot, zoals ik vaak blog bij de Voetspot. Het verwarmen van je woning is – naast het eten van rundvlees – de grootste boosdoener voor de CO2-uitstoot van de Nederlandse en zeker ook voor de Drentse Voetafdruk. Ik eet al een stuk minder vlees. Gemiddeld zo'n 2 keer per week. Dat gaat al erg goed. Nu het gas nog. Juist nu ook na de aardbeving in Groningen, voel ik me ergens medeverantwoordelijk voor de schade. Dus mijn motivatie om van het gas af te komen wordt, mede hierdoor, een keer zo groot!

Investering
Het is alleen zo'n enorme investering om een alternatieve wijze te vinden om van het gas af te komen. En niet alleen in geld. Ook in tijd! Het jaar is nog maar net begonnen, maar ik verwacht nu wel dat we dit jaar de knoop gaan doorhakken. Het zou jammer zijn als ik de tegemoetkoming van de overheid in de wind zou slaan.

Een beetje ervaring heb ik al. Twee jaar geleden had ik een offerte opgevraagd bij een installateur. Flink wat uren gemaakt om me wegwijs te maken in de wereld van warmtepompen. Een helse klus. Ik weet wat me te wachten staat...

Motivatie voor deze blog
De zoektocht die ik toen had, wil ik anderen besparen. Door deze blog te vullen met mijn ervaringen, hoop ik de lezers en volgers van EC Drentse Aa handvatten te geven om de keuze voor een alternatieve verwarming voor de eigen woning te vergemakkelijken. En dus ook te motiveren om mee te doen met de verduurzaming van ons eigen stukje aarde!

Wat kunt u verwachten
Ik zal de eerste blogs wijden aan technieken van verwarming waar ik niet voor gekozen heb. Ik probeer in begrijpelijke taal de techniek uit te leggen en overwegingen mee te geven om de keuze voor de lezer eenvoudiger te maken.

De eerst volgende blog gaat over geothermie: hoe kunnen we de warmte die in de aarde zit gebruiken om onze woning te verwarmen.

Laatst aangepast opdonderdag, 01 februari 2018 20:27
Getagged onder :

logo ECDrentseAa WEB