Logo De fledders
Dinsdagavond 24 mei 2022 organiseert buurtteam ‘De Fledders’ in zalencentrum ‘Onder de Linden’ , Brinkstraat 4 te Vries, een buurtbijeenkomst voor alle buurtgenoten uit de wijk De Fledders in Vries, waarin ze de uitkomsten van twee onderzoeken presenteert. De conclusies uit de onderzoeken bepalen of en welke vervolgstappen kunnen worden gezet naar het realiseren van het doel: een wijk die geen gebruik meer maakt van fossiele energiebronnen voor het verwarmen van de huizen.

Lees meer...

Wijkenergieplan
In de wijk De Fledders in Vries voert Buurtteam ‘De Fledders’ een bijzonder en uniek project uit: het maken van een wijkenergieplan. Dit plan is erop gericht dat de wijk geen gebruik meer maakt van fossiele energiebronnen. Hierbij heeft de stem van de buurtgenoten een bepalende rol. Het project is eind 2021 gestart in samenwerking met de ECDA en de gemeente Tynaarlo.

Lees meer...

 

In de wijk De Fledders in Vries voert Buurtteam De Fledders in samenwerking met de ECDA en de gemeente Tynaarlo een bijzonder en uniek project uit: het vormgeven van een wijkenergieplan. Dit plan is gericht op een wijk die geen gebruik meer maakt van fossiele energiebronnen en waarbij de buurtgenoten een bepalende rol hebben.

Lees meer...

  
Alma en Geert Roelf Luring wilden graag een eigen moestuin onderhouden. Maar hoe doe je dat als je tuin niet zo groot is? Dan is de vierkante meter tuin een oplossing! Graag groente uit eigen tuin willen eten, maar geen ruimte voor een moestuin? Voor die uitdaging stonden Alma en Geert Roelf Luring een aantal jaren geleden. Tot ze bedachten dat de vierkante meter tuin een optie voor hen zou kunnen zijn.

Lees meer...

Woensdagavond 3 november 2021 organiseerde Buurtteam De Fledders in Vries een buurtbijeenkomst, waarin ze haar duurzame plannen voor de komende maanden presenteerde. Het buurtteam heeft in het verleden veel acties in de wijk uitgevoerd en wil graag een stap verder zetten! Ze zoekt hierbij hulp bij de Energie Coöperatie Drentse Aa en de gemeente Tynaarlo.
De bijlage bij dit artikel is een overzicht van panden in de wijk Fledders en geeft duidelijkheid over welke wijk we het hebben en de problematiek.

Lees meer...
f. Onze ervaring met Bokashi

f. Onze ervaring met Bokashi

Gepubliceerd in Bibliotheek

Onze ervaring met Bokashi
Sinds juni maken Alma en Geert Roelf Luring gebruik van een Bokashi-emmer. Bokashi is het Japanse woord voor ‘goed gefermenteerd organisch materiaal’. Het is een mooie vorm van circulariteit en draagt bij aan een leven zonder afval.
Bokashi is een mooie aanvulling op de composthoop.

Lees meer...