b. Presentatie Klimaatadaptie door René Notenbomer

Bibliotheek

 

Klimaatadaptatie

Klimaatadaptatie is het aanpassen van de omgeving aan de klimaatverandering. Dit is nodig, omdat de verandering van het klimaat voor een aantal problemen zorgt in de huidige samenleving. Harde regenbuien zorgen voor overstromingen, bebouwde omgevingen houden warmte vast (hittestress) en hittegolven zorgen voor uitdroging van de natuur. Om in de toekomst erger te voorkomen, is het belangrijk dat er maatregelen genomen worden. Bij klimaatadaptatie wordt aandacht besteed aan 4 onderwerpen: wateroverlast, hoogwaterbescherming, droogte en hittestress.

René Notenbomer heeft op uitnodiging van EC Drentse Aa op 18 mei 2021 een online presentatie gehouden over klimaatadaptie.

In de bijlage kun je deze presentatie downloaden en nogmaals bekijken.

 Over de spreker:

Notenbomer heeft ruim twintig jaar ervaring met organisaties in transitie. Hij volgde zijn hart en is van digitalisering overgestapt naar duurzaamheid. Zijn speerpunt is: gebruik circulariteit, klimaatadaptatie en de energietransitie om de lokale economie te versterken. Hij brengt duurzaamheid dichtbij, vertaalt theorie en beleid naar praktische toepassingen en maakt het daarmee tastbaar voor iedereen! Hij ziet het als zijn missie om met veel enthousiasme en praktisch denken verduurzaming aan te jagen.

 

Meer informatie over René Notenbomer vind je op: www.renenotenbomer.nl

Videolink "Vergroen heel Groningen":  Video klimaat adaptie

Videolink "Act&adapt": Video "Act&adapt"

 

 

(0 stemmen)