Logo
Print deze pagina

e. ‘Naar een toekomstbestendig energiesysteem’

Bibliotheek

In 2050 zal de energiebehoefte veel groter zijn dan in 1800, omdat er dan waarschijnlijk wel 10 keer zoveel meer mensen op de wereld wonen, dan de miljard die in 1800 de wereld bevolkte. Daarnaast delen we onze planeet met miljoenen andere soorten die ook ruimte en voorzieningen nodig hebben. De lezing gaat in op de vele uitdagingen die op dit gebied voor ons liggen en op de mogelijke manieren waarop we daarmee om kunnen gaan.

De lezing van 4 november 2020 ging over de vele uitdagingen die voor ons liggen met betrekking tot de energievoorziening. In de bijlage vind u de presentatie van de lezing.

 Over de spreker

Ton Schoot Uiterkamp verzorgde de lezing. Hij studeerde scheikunde aan de RUG en na zijn promotie in 1973 werkte hij onder andere in Caïro en aan de Universiteiten van Yale en Harvard in de Verenigde Staten. Tussen 1982 en 1991 was hij hoofd Bureau Milieuprojecten en vervolgens hoofd Afdeling Biologie bij TNO in Delft. Van 1991 tot zijn emeritaat in 2009 was hij hoogleraar milieukunde aan de RUG. Hij is nog steeds professioneel actief bij de universiteit van Groningen.

(0 stemmen)
Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.