g. Mien toentje

Bibliotheek

  
Alma en Geert Roelf Luring wilden graag een eigen moestuin onderhouden. Maar hoe doe je dat als je tuin niet zo groot is? Dan is de vierkante meter tuin een oplossing! Graag groente uit eigen tuin willen eten, maar geen ruimte voor een moestuin? Voor die uitdaging stonden Alma en Geert Roelf Luring een aantal jaren geleden. Tot ze bedachten dat de vierkante meter tuin een optie voor hen zou kunnen zijn.

Goede moed
Vol goede moed verwijderden we woekerend struikgewas, maakten van vier planken een bak op de grond en plantten daar een paar voorgezaaide courgetteplantjes in. De opbrengst was overweldigend en smaakte naar meer! Wel ondervonden we een paar nadelen: de bakken op de grond waren niet echt handig voor onze ruggen, slakken vonden de plantjes heerlijk en poezen vonden de losse aarde geweldig. Een bak op poten zou volgens ons beter zijn. En we kwamen tot de ontdekking dat het voor ons vooral gemakkelijk moest zijn.

De Makkelijke Moestuin
We vonden een oplossing waarover we heel erg enthousiast zijn! Dit willen we daarom graag delen: de makkelijke moestuin De moestuin die bij iedereen lukt | Makkelijke Moestuin. Je kunt je aanmelden voor een nieuwsbrief en een app, een boek kopen of de website bekijken voor tips en uitleg.
De kern voor ons is een bak op poten, die we zelf maakten. De bak vulden we met aarde en een laag Makkelijke Moestuinmix. De bak verdeelden we in vakken van 30 bij 30 cm. En in elk vak zaaiden we een andere groente of kruid volgens het systeem van laag naar hoog: laag op het zuiden tot hoger naar de noordkant. Zo kan elk plantje toch optimaal genieten van de zon! Hierbij is een goede planning en logboekje voor ons een must.

Geweldige opbrengst
Voor de poezen uit de buurt hebben we een bescherming gemaakt. Met bogen en gaas houden we de poezen uit de bakken. Het is een prachtig gezicht. Menig voorbijganger werpt even een blik over de heg om te kijken wat er gebeurt. Alleen de slakken weten de plantjes ook in de hoogte te vinden. Maar dan zijn het al flinke planten geworden.
Uiteindelijk hebben we een geweldige en gevarieerde opbrengst, waarvan veel buren meegenieten. Natuurlijk is niet alles een succes, maar dat geeft helemaal niks. Een nieuw seizoen geeft weer nieuwe kansen!
    

(0 stemmen)
Getagged onder :